DAY 8 W końcu przyszły koksy hehehe więc już się moge pochwalić.... no to lecimy w takim razie ! Zestaw skromny ale mi naprawde nic więcej nie trzeba, bo wiadomo cały sekret tkwi w żarciu tego chyba nie trzeba nikoimu tłumaczyć hehehe , więc największy nacisk połóżyłem na MICHE ! ( ale i tak słaba jak dla większośći no ale mi to tam wali, ja robie [...]
2013-10-13 niedziela - DNT Cykl - 9 / dzień - 35 nogi dalej obolałe, ale dziś zdecydowanie lepiej niż wczoraj, po wczorajszym dzwonniku biceps średnio PARAMETRY PODSTAWOWE Waga 89,8 Waga tłuszczu 11,8 Sen 7,5 Zapotrzebowanie 3 530 Dieta [...]
2013-10-14 poniedziałek - DT Cykl - 9 / dzień - 36 nogi już w miarę doszły do siebie PARAMETRY PODSTAWOWE Waga 90,0 Waga tłuszczu 11,2 Sen 7,5 Zapotrzebowanie 3 625 Dieta 4 425 Bilans 800 DIETA / [...]
2013-10-20 niedziela - DNT Cykl - 9 / dzień - 42 czwórki dalej sponiewierane po piątkowym treningu (a ja byłem z treningu niezadowolny) PARAMETRY PODSTAWOWE Waga 90,6 Waga tłuszczu 11,2 Sen 8,5 Zapotrzebowanie 2 286 Dieta [...]
2013-10-22 wtorek - DNT Cykl - 10 / dzień - 2 po wczorajszym lajtowym treningu brak jakichkolwie obolałości, czyli tak jak miało być rano waga pokazała 13kg tłuszczu - wychodzi weekendowe obżarstwo, muszę zadbać o czystość w misce, niby na fotkach jeszcze tragedii nie ma - zarys kraty widoczny cały czas, ale tłuszcz powoli [...]
PODSUMOWANIE TESTU RYWALIZACJA 4 osób - Hi TEC , MASA Na początku wielkie dzięki sponsorowi za możliwość przetestowania odżywek, współtesterom którzy podnieśli bardzo wysoko poprzeczkę, oraz obserwatorom. /SFD/Images/2015/12/31/8a9d6f2c23564d13a69a3df6164dbbde.jpg Forma na start testu która zarazem była finałem testu redukcyjnego - 2013-09-08 [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
SOJA czy SERWATKA ??? A może... jedno i drugie? Na te i podobne dylematy dietetyczne napotyka w swojej karierze sportowej niejeden bardziej świadomy atleta lub kulturysta. Jednakże rozwiązanie problemu jest prostsze niż wydaje się być na początku. W pierwszej kolejności musimy zdać sobie sprawę z faktu, że dopóki dostarczamy naszemu organizmowi [...]
co do diety, kierowalem sie zasada : " Na wykorzystanie 1g (4 kcal) białka potrzebne jest 24kcal energii. Zatem białka trzeba teoretycznie 6x mniej niż tłuszczy (lub węglowodanów jako źródła energii). " %)
RPS- Jesteś świadomy, że: - białko nie jest potrzebne tylko mięśniom szkieletowym? - na diecie ketogenicznej wyższe ilości białka powodują wypadanie z ketozy, więc tam rzeczywiście istnieje limit 2 g kgmc? Napiszesz jeszcze jeden tak kretyński post i proszę modów o bana dla Ciebie. Mariusz_1979 podaj te źródła medyczne. Są badania na sfd o [...]
Przejąłem się powyższym zagadnieniem w ramach okresowego zwiększania jakości/praktycznego aspektu mojego żywienia. Dziennie zjadałem 7-10 jaj w formie jajecznicy bądź gotowanej, ale zarówno pierwszy jak i drugi sposób zaczął mnie w pewnym stopniu ograniczać. W przypadku aspektów praktycznych smażenia był to czas wymagany na stanie nad kuchnią i [...]
"Szczuplaku" - dobre sobie :). A co mam Ci powiedzieć :-) chuda jesteś. Mięśni brak, trochę tkanki tłuszczowej, nogi do nieba ;-) jest co poprawiać i na tym się skupimy, ale bardziej będziemy działać w kierunku zmiany składu ciała, żeby było zwarte, jędrne i silne. Za późno przeczytałam wiadomość - nie dałam rady dorzucić nic mięsnego do 2 [...]
Boss pytałeś o źródła glikogenu, a więc jest to cukier złożony, który odkładany jest w wątrobie. Otrzymywany jest on z nadmiaru cukrów w Twoim organiźmie, a więc strawione cukry wszelkiego rodzaju zostają rozłożone do glkozy, zużuwane, a to co zostanie odkłada się w wątrobie w postaci wielocukru. To chyba wystarczająca odpowiedź. Odpowiedź na [...]
WITAM :-) Waga: 83kg DIETA Oczywiscie posiłki to tylko dla przykładu tak rozpisane, często zmieniam produkty ale makro pozostaje bez zmian. Dodałem troche ww w DT i DNT, a wygląda to tak: DT 250g białka 30g tłuszczy 330ww +100g ww po treningu i 40g białka 290 /30/ 430 g Posiłek 1 B50 T15 W70 150g jajek 40g gold whey 75g kaszy kuskus [...]
INDEKS GLIKEMICZNY -KLUCZ DO SPOŻYCIA WĘGLOWODANóW. Twoje zapotrzebowanie na węglowodany białka i tłuszcz podczas aktywności fizycznej zależy przede wszystkim od intensywności i czasu trwania wysiłku. Generalnie - zużycie cukrów rośnie wraz ze wzrostem intensywności ćwiczenia, a spada wraz z wydłużeniem jego trwania. Całkowite zużycie węglowodanów [...]
I jak? Dalej nikt nic nie znalazł (w poważnej literaturze) na temat wpływu a-LA na rozwój mięśni? El_Griton Nutrifarm, poniżej recenzja / odpowiedź na Pana artykuł, ekspertyza została napisana przez specjalistę w dziedzinie białek serwatkowych pana dr inż. Maciej Nastaj Mam nadzieje że Olimp nie wykasuje po raz kolejny artykułu ( jak wcześniej [...]
eveline: Oj tak, tylko jaki trudny do wykonania ten pomysł... NIEDZIELA leki/suple: Euthyrox N25; Jodid 100; Ovarin x2; Selen + wit. E; MagneUp! x2; Cerutin x2 płyny: woda Miska “trochę” planowana; jak jestem w domu, to zwyczajnie nie umiem tego nie robić :/ I jeszcze mam wrażenie, że jem jakoś dużo @-) Może to po prostu z powodu braku treningu. [...]
Skup się na ilości makroskładników i jakości spożywanych produktów,a nie na jakichś lipnych wyliczeniach B:2,5g/kg W:3g/kg T:1-1,5g/kg. 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. [...]
No widzisz, i jednak będzie masa! :-P A co do białka to jest pewien sposób; jeśli jesz roślinne źródła (np. makaron durum) to uzupełniasz je małą porcją mięsa i np. z 100g piersi i 100g makaronu już masz 34g białka wartościowego. (ta, wiem że lepiej źródła odzwierzęce ale czasem trzeba sobie radzić). Jaja i twaróg wychodzą nienajgorzej, WPC też [...]